Skip to content
Karijes je uglavnom posljedica loše oralne higijene. Usvojite danas dobre navike oralne njege da izbjegnete probleme oralnog zdravlja u budućnosti.

" />
Koje su dobre navike oralne higijene?

Koje su dobre navike oralne higijene?

Nitko ne želi imati zubobolju ili druge probleme s oralnim zdravljem, ali mnogo toga možemo učiniti kod kuće da ih spriječimo. Loša dentalna higijena jedan je od glavnih uzroka karijesa zuba, tako da usvajanjem dobre oralne njege možete dugoročno izbjeći mnoge zdravstvene probleme.

Evo što trebate znati:

Problem s plakom

Plak je ljepljiva tvar koja se sastoji od bakterija i šećera što se nakupljaju na zubima. Ako mu se ne posveti dovoljno pažnje, može otvrdnuti u kamenac koji bi mogao dovesti do bolesti desni ili metabolizirati šećere i tako stvoriti kiseline što može dovesti do karijesa. Zato je važno prati zubi najmanje dva puta dnevno i redovito posjećivati stomatologa.

Nabavite pravi pribor

Dobra četkica i pasta za zube imaju presudnu ulogu. Uzmite četkicu za zube s mekim ili srednje tvrdim vlaknima i glavom koja je dobro prilagođena vašim ustima i omogućuje vam da dosegnete sve površine na zubima. Signal četkice za zube nude širok raspon različitih glava četkica, tako da možete odabrati one prave za sebe i svoju obitelj. Svakako koristite pastu za zube s fluoridom, koji pomaže u sprečavanju karijesa. Sve Signal zubne paste sadrže fluorid za zaštitu vaših zuba.

Usavršite svoju tehniku

Četkajte kratkim, nježnim pokretima naprijed i natrag, i ne zaboravite prijeći preko svake površine svakog zuba. Ne žurite se: četkanje zuba trebalo bi trajati najmanje dvije minute - tri je još bolje. Završite pranje sa Signal vodicom za ispiranje usta za veći osjećaj čistoće.

Kad ste ujutro u žurbi ili se uvečer osjećate iscrpljeni, lako je zanemariti svoju rutinu. No, ako se svakodnevno trudite provoditi dobru oralnu higijenu, moći ćete još desetljećima imati zdravije i sretnije osmijehe.

Ne zaboravite na zubni konac

Čak i s najboljom tehnikom četkanja ne ćete dosegnuti uske površine između zuba. Zato je korištenje zubnog konca jednom dnevno toliko važno.

BRZI SAVJET

Korištenje zubnog konca neophodno je za dobru oralnu higijenu. Čak i s najboljom tehnikom četkanja ne ćete dosegnuti uske površine između zuba.

White teeth

Vaša Pitanja O Oralnoj Njezi

Pronađite korisne savjete o brizi za vaše oralno zdravlje u našim vodičima koje je izradio Signal, obiteljski dentalni stručnjak.

PROČITAJTE VIŠE ČLANAKA