Skip to content
Određene skupine namirnica pridonose obojenosti zuba i stvaranju mrlja. Saznajte što trebate ograničiti i pročitajte naše savjete kako biste imali zdravije i bjelje zube

" />
Različiti načini za izbjeljivanje vaših zuba

Različiti načini za izbjeljivanje vaših zuba

Većina nas ima više samopouzdanja s bjeljim zubima, znajući da mrlje mogu biti znak lošeg oralnog zdravlja. Kao rezultat toga, izbjeljivanje zubi je postao jedan od najpopularnijih kozmetičkih stomatoloških postupaka diljem svijeta, a na tržištu postoji i nekoliko proizvoda za izbjeljivanje kod kuće. Pogledajmo neke od najčešćih metoda izbjeljivanja.

Zubne paste za izbjeljivanje zubi

Korištenje nekih zubnih pasta za izbjeljivanje je dobar način da nježno izbijelite zube, dan za danom. Probajte Signal pastu za zube (Signal White Now ) koja sadrži plave pigmente te u kontrastu s bijelom površinom zubi stvara trenutačni vizualni efekt.

Set za izbjeljivanje kod kuće

To su bezreceptni gelovi koji sadrže sredstva za izbjeljivanje na bazi peroksida. Oni pružaju pristupačnu alternativu profesionalnim postupcima izbjeljivanja zuba. Provjerite pristaje li zubna žlica ispravno vašim ustima, jer se gel za izbjeljivanje može izliti i iritirati vam desni. Ako niste sigurni, obratite se zubaru - on će vam moći napraviti žlicu po mjeri da izbjegnete povrede.

Profesionalno izbjeljivanje zuba (Chairside Bleaching)

U usporedbi s proizvodima u slobodnoj prodaji, profesionalni postupci izbjeljivanja zuba sadrže veću količinu sredstava za izbjeljivanje i stoga proizvode jače vidljive rezultate. Vaš će stomatolog procijeniti vaše cjelokupno oralno zdravlje, ukloniti slojeve kamenca i zatim nanijeti tvar koja će tijekom tretmana zaštititi desni od oštećenja. Ovisno o jačini mrlja, možda će tretman biti potrebno ponoviti do tri puta kako biste dovršili postupak.

Nakon što ste podvrgnuli tretmanu za izbjeljivanje, morate nastaviti s uobičajenim redovnim dnevnim četkanjem, čišćenjem zubnim koncem i ispiranjem za održavanje dobrog oralnog zdravlja. Posavjetujte se sa svojim stomatologom ako primijetite osjetljivost zuba i iritaciju desni, i napravite stanku - ne zaboravite da je vaše orano zdravlje na prvom mjestu.

BRZI SAVJET

Pokušajte ograničiti kiselu hranu koja oštećuje zubnu caklinu. Kako caklina slabi, tako se otkriva dentin ispod nje, koji je tamnija tvar, zbog čega vaši zubi izgledaju žućkasti.


White teeth

Vaša Pitanja O Oralnoj Njezi

Pronađite korisne savjete o brizi za vaše oralno zdravlje u našim vodičima koje je izradio Signal, obiteljski dentalni stručnjak

PROČITAJTE VIŠE ČLANAKA